Puc estalviar energia i mantenir la mateixa qualitat de llum?

De segur que sí. Avui dia, l’eficiència energètica és un dels pilars fonamentals del disseny. La il·luminació és una de les principals fonts de consum energètic i és responsabilitat de tothom reduir aquest consum, a més de disminuir el cost de la nostra factura de la llum.

Actualment, coexisteixen moltíssimes làmpades diferents, totes en millora constant. Cada any sorgeixen noves innovacions i cada vegada és més fàcil incorporar aquestes tecnologies als nostres projectes. Així és com hem passat de la làmpada incandescent d’Edison, que ens proporcionava 10 lúmens per cada watt d’electricitat consumit, a les fonts de llum actuals, com ara la fluorescència, els halogenurs o els LED, que ens poden aportar fins a 100 lúmens per cada watt d’electricitat consumit. Podem ser deu vegades més eficients que fa anys i mantenir la mateixa qualitat de llum.

No obstant això, no hi ha dues fonts de llum iguals, cadascuna té la seva particularitat. Unes són millors per ser regulades, altres mostren millor alguns colors, altres ens ofereixen un baix manteniment, i altres ens permeten d’aconseguir efectes lluminosos complexos. Tenim a la nostra disposició làmpades incandescents, de fluorescència, de descàrrega d’halogenurs metàl·lics, de descàrrega de sodi, de LED, d’inducció, de plasma… Cadascuna té els seus avantatges i inconvenients, i està dissenyada i desenvolupada per a situacions específiques.

Explica’ns el teu projecte i et podrem ajudar a fer la planificació energètica. Avaluarem els costos de la instal·lació i del manteniment. T’apuntes a l’estalvi?

Avís legal i condicions d'ús