Per què no aconsegueixo il·luminar el meu jardí com a mi m’agradaria?

Un jardí, a diferència d’una habitació o una façana, és un element viu, i això és el que el fa diferent de la resta d’espais que s’il·luminen. Les plantes creixen i es mouen, perden les fulles i floreixen. El projecte luminotècnic ha de tenir en compte les característiques de la vegetació per poder-les potenciar amb la nostra llum.

En primer lloc, cal conèixer les espècies amb les quals treballem. És molt important, atès que els cicles de floració de moltes d’elles poden quedar afectats si les il·luminem molt intensament.

En segon lloc, cal recordar que les llums ataronjades de les làmpades halògenes (molt utilitzades en els jardins) mostren el verd de les fulles molt marronós i musti. Per realçar els colors de les plantes és millor fer servir filtres de color discrets que contribueixin a potenciar els colors vius que llueixen durant el dia.

En tercer lloc, és recomanable utilitzar sistemes d’il·luminació que es puguin orientar i s’adaptin al creixement de les masses de vegetació i els arbres.

Finalment, cal parar molta atenció al fet que els focus no adrecin ni un bri de llum al cel. La llum que va a parar a l’atmosfera ens impedeix veure les estrelles de nit. El millor complement per a la il·luminació d’un jardí són les estrelles que brillen al cel; que puguem gaudir de la seva presència és responsabilitat de tothom.

A Gaudir tenim experiència en la il·luminació de jardins domèstics i de parcs naturals. Explica’ns el teu cas i de segur que podrem donar-te el nostre millor consell.

Avís legal i condicions d'ús